کشت و صنعت فردوس
سال حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی


محققان در پی راههایی برای کاهش آلودگی کشاورزی هستند
تحقیقات جدید نشان می دهند باقی گذاردن کاه در کنار استفاده از گیاهان پوششی خانواده بقولات باعث کاهش شستشوی ازت از خاک می گردد.

کشاورزی بزرگترین منبع آلایندگی آبها در آمریکا است. زیرا نیترات خاک مزارع پس از شستشو و فرسایش وارد جریان رودخانه ها و آبهای زیرزمینی می­گردد. ازت زیاد در سیستمهای آبی نیز به تخریب و تهی شدن اکسیژن و مرگ ماهیها و ایجاد مرداب منتهی می شود. چنانچه نیترات وارد آب آشامیدنی شود، باعث آسیب دیدن سلامت مردم و ایجاد انواع سرطان­ و نارساییهای زایمان خواهد گردید.

گیاهان پوششی خانواده بقولات، جایگزین یا مکمل کودهای شیمیایی ازت دار محسوب می شوند و پایداری سیستمهای کشاورزی را ارتقا می بخشند. این گیاهان می توانند بخشی از نیتروژن مورد نیاز گیاهان را تامین نمایند. ضمن این که خاک را مقابل خطر فرسایش حفظ می کنند. نیتروژن این گیاهان آرام­تر از کودهای شیمیایی آزاد می­شود. اما این به معنای هدر نرفتن نیتروژن در سیستم کشت بقولات نیست.

یکی از راههای به حداقل رساندن این امر، افزودن بقایای غنی از نیتروژن. کربن مانند کاه غلات است.

محققان با انجام آزمایشی به ارزیابی استفاده از کاه جهت کاهش هدر رفتن نیتروژن در کشت ذرت نمودند. معلوم شد افزودن کاه به همراه کشت ماشک باعث کاهش نیتروژن غیر آلی خاک در قیاس با حالت فقط استفاده از ماشک (گیاه پوششی از خانواده بقولات) می گردد. به طور متوسط در نمونه های مربوط به استفاده از کاه نیتروژن غیر آلی خاک 3/7 درصد کمتر بود.

نوع بقایای مورد استفاده نه تنها بر میزان اوج نیتروژن در خاک که در زمان رسیدن به این نقطه اوج موثر است. اما دسترسی کمتر به نیتروژن در این خاکها نیز بر عملکرد ذرت تاثیر منفی می نهد.

کاه باقیمانده در مزارع اغلب به فروش می رسد. در این تحقیق معلوم شد استفاده از کاه به منظور بهبود نیتروژن ممکن است باعث جبران کاهش درآمد حاصل از فروش آن نگردد.

محققان پس از بررسیهای زیاد اعلام کردند حفظ بخشی از بقایای غلات در مزرعه می تواند از کاهش نیتروژن بکاهد، اما ممکن است باعث کاهش محصول در برخی سالها شود. محققان درصدد تحقیق بیش­تر جهت پیوستگی بیشتر گیاهان پوششی خاک (بقولات) با کودهای شیمیایی و افزایش دسترس پذیری نیتروژن هستند.





نوع مطلب : کشاورزی، برنج، 
برچسب ها : برنج،
لینک های مرتبط :
نظرات ()


                    

خصوصیات گیاهشناسی

نام علمی: Purunus armeniaca

خانواده: Rosaceae

تعداد کروموزوم پایه n=8

تمام ارقام دیپلویید : 2n

فرمول گلG(1)+A(20)+S(5)+P(5)

منشا جغرافیایی:غرب چین و سیبری

کشورهای تولید کننده:پاکستان- ترکیه- ایران-اسپانیا-ایتالیا-امریکا-نصف تولید جهانی از کشورهای ایران مقام سوم در تولید

نزدیک دریای مدیترانه ای

ارقام عمده ایرانی: قرمز شاهرودی- نصیری-نوری شکرپاره-قیصی  و...

نوع مصرف: تازه خوری-برگه لواشک-کمپوت-مربا-استفاده از بذر

 

نیاز اقلیمی:

آب وهوا: در مناطق سرد و معتدله  و مدیترانه ای تابستان گرم وخشک بدون سرمای دیر رس بهاره

نیاز سرمایی:  250 -900 ساعت

آستانه مقاومت  به سرمای زمستانه:جوانه گل(25- درجه) جوانه رویشی (35- درجه)

خاک: عمیق شنی رسی- زهکش شده حساس به غرقاب

نور پسند

حساس به باد شدید

باردهی: اولین باردهی سال دوم وسوم(باردهی و تولید انبوه سال پنجم وششم )

عمر باردهی  : 40- 30  سال

 

خصوصیات گل:

گلها سفید و در بعضی رقم ها  در مرحله غنچه مایل به صورتی با کاسبرگ قرمز هر چه خنک تر صورتی تر

گل هرمافرودیت( اغلب اتو گام)

زمان گلدهی : اوایل بهار(جوانه گل زودتر از جوانه رویشی)

جوانه گل ساده و دو جوانه گل یک جوانه رویشی را احاطه کرده

 

میوه:

میوه شفت

منحنی رشد سیگمویید مضاعف(مرحله 3 به تنش آبی حساس)

میوه مطلوب : قند بالا و  گوشت سفت

شاخص برداشت:

رنگ گوشت

رنگ زمینه پوست

شکل و اندازه میوه

زمان تبدیل رنگ سبز به کاهی (اواسط اردیبهشت تا اواخر مرداد ماه)

 

عوامل موثر درگرده افشانی:

    طول عمر تخمک: کوتاه است

    پذیرش و آمادگی کلاله: بستگی به باد و رطوبت(گلها 48-12 ساعت پذیرای گرده )

    سرعت جوانه زنی و رشد  لوله گرده در خامه:  بسته  به دما(20-10 درجه)

    سرعت نمو کیسه جنینی:  8-3 هفته

    میزان دما طی دوره گلدهی:  دمای مطلوب 17-5 درجه

    کاربرد ازت اواخر تابستان: چون EPP کوتاه است (4 روز)  استفاده از ازت باعث ایجاد کیسه جنینی پر رشد و افزایش طول عمر تخمک میشود

ریزش:

1)      ریزش گل:  این نوع ریزش بعد از شکوفایی

    ماده عقیمی(دما  پایین) : عدم نیاز سرمایی- آسیب سرمازدگی

    عدم گرده افشانی

2)      در 30-17 روز بعد از گلدهی در اثر ناسازگاری(گامتوفیتی) قبل از  لقاح

3)      جون دراپ

4)      ژنتیکی

5)      ناسازگاری(پس از لقاح) : سقط جنین (کیسه جنینی رشد نکرده)

6)      رقابت




نوع مطلب : کشاورزی، زردآلو، خواص گیاهان، گیاهان دارویی، 
برچسب ها : زردآلو، خواص دارویی،
لینک های مرتبط :
نظرات ()


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
نظرات ()


                                                                          

زیره سبز:

گیاهی کوچک، علفی به ارتفاع 15 تا 50 سانتی متر و دارای ریشه دراز باریک به رنگ سفید و ساقه ای راست و منشعب به تقسیمات دو تایی است منشأ اولیه آن ناحیه علیای مصر و سواحل نیل بوده است ولی امروزه به حالت نیمه وحشی در منطقه وسیعی از مدیترانه ، عربستان ، ایران، و نواحی مختلف می روید و یا در این نواحی پرورش می یابد. برگهای آن متناوب، شفاف، بی کرک، منقسم به بریدگیهای بسیار نازک و ظریف ولی دراز و نخی شکل است. گلهائی کوچک ، سفید یا صورتی رنگ و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. میوه آن بیضوی کشیده، باریک در دو انتها، بسیار معطر ، به طول 6 میلی متر، به قطر 5/1 میلی متر و پوشیده از تارهای خشن است.بعضی از واریته های این گیاه میوه های عاری از تار دارند. رنگ میوه بر حسب واریته های مختلف گیاه ممکن است زرد تیره یا خرمائی مایل به سبز و یا خاکستری باشد.

* نیاز اکولوژیکی

این گیاه در طول رویش به حرارت مناسب و نور کافی نیاز دارد مقدار اسانس گیاهان که در مناطق گرم با نور فراوان می رویند بیش از مناطق دیگر است. این گیاه در مرحله گل دهی و تشکیل میوه به رطوبت کمتری نیاز دارد. خاکهای با بافت متوسط و خاکهای لوم شنی، خاکهای مناسبی برای تولید زیره سبز هستند. کشت در خاکهای سبک شنی و تهی از مواد و عناصر غذایی مناسب نیست چون این خاکها شرایط را برای ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی آماده می کنند. PH خاک برای کشت زیره سبز 5/4 تا 2/8 مناسب است.

* تاریخ و فواصل كاشت :

کشت زیره سبز توسط بذر و مستقیماً در زمین اصلی صورت می گیرد. مدتی قبل از کاشت زمین را باید آبیاری نمود. بذرها را می توان پس از مخلوط کردن با ماسه نرم به صورت دست پاش در سطح زمین پاشید در بعضی نقاط زیره سبز را به صورت ردیفی کشت می کنند.برای افزایش قوه رویشی بذرها را باید به مدت 24 تا 36 ساعت در آب خیس نمود. پس از کاشت بلافاصله باید زمین را آبیاری کرد. آبیاری نباید شدید باشد تا بذرها شسته شود و در مرکز کرتها متراکم شود.دومین آبیاری باید 8 تا 10 روز پس از اولین آبیاری انجام گیرد. رویش بذرها پس از دومین آبیاری آغاز می شود. چنانچه منطقه کشت از دمای بالایی برخوردار باشد باید 5 تا 6 روز پس از دومین آبیاری مجدداً گیاهان را آبیاری نمود. این آبیاری سبب می شود تا رویش بذرها تکمیل شود گیاهان را باید هر 12 تا 20 روز (بسته به شرایط آب و هوائی) آبیاری کرد.

* برداشت محصول :

محصول معمولاً 100 تا 120 روز پس از کشت آماده برداشت میشود از اردیبهشت تا اوایل خرداد می توان زیره سبز را برداشت نمود. عمل برداشت معمولاً با دست انجام می گیرد. گیاهان را با دست از ریشه بیرون کشیده یا با داس برداشت می کنند. سپس آنها را باید خشک نمود. پس از بوجاری باید بذرها را از سایر اندام ها جدا و با استفاده از جریان هوا آنها را تمیز و بسته بندی کرد.



نوع مطلب : زیره سبز، گیاهان دارویی، خواص گیاهان، کشاورزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
نظرات ()





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت



قالب میهن بلاگ تقویم جلالی


ابزار مذهبی وبلاگ
 
 
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic